Ovationer för Dahlin – trots förlust

0:12 min

Det skulle bli en magisk kväll. Men Rasmus Dahlins NHL-debut slutade i moll.

Även om han själv kunde lämna rinken med högburet huvud.

Matchklockan visade 19.06 när Buffalos Rasmus Dahlin för första gången skrinnade in på isen i en NHL-match. När han gick av banan efter första bytet fick han ovationer från publiken.

Och Rasmus tog för sig. Han höll den offensiva blålinjen vid flera tillfällen i stället för att backa och hindrade snabba uppspel från Boston.

– Det är sånt vi saknade förra säsongen, säger journalisten Chad DeDominicis som följt Sabres fler år.

Rasmus försökte sätta sig i respekt med ett par rejäla tacklingar och kämpade med att hålla motståndarna stången framför sin målvakt.

Coach Housley tog också chansen och spelade Dahlin i en powerplay-uppställning.

– Jag försöker göra det coachen ber mig om, sa Dahlin inför matchen.

När slutsignalen ljöd i Keybank Center kunde Rasmus insats summeras i 22,37 minuter på isen. Att han har coach Housley förtroende visar statistiken. Dahlin var den spelare som fick näst mest istid i hela laget.

I och med debuten blev han den andra spelaren som är född på 2000-talet att spela i NHL. Den första var Jesperi Kotkaniemi som debuterade för Montreal i onsdags.

Boston, revanschsuget efter premiärförlusten mot Washington var det mer aggressiva laget, även om Buffalo ökade trycket i sista perioden och tog ut målvakten med över 4 minuter kvar. Men vad hjälpte det? Till slut skrevs resultatet till 4—0 för gästerna. På lördag väntar New York Rangers med Henrik Lundqvist hemma i Buffalo för Rasmus Dahlin.