
Koka soppa på en ostkant
Har du en ostkant över? Använd den i köksmästare Martin Anderssons lyxiga parmesansoppa. Receptet hittar du här.
Parmesansoppa
(recept för fyra personer)
Ingredienser:
- repad timjan från 2 kvistar
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 3 dl crème fraiche
- 100g parmesanost riven
- 1 parmesanostkant
- 1 msk champagnevinäger
- 1 liter kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin
- salt
- smör till fräsning
- 100g flagnad parmesan
- 2 skivor vitlöksbröd
- 8 skivor parmaskinka
- 1 tomat filead och finhackad
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och timjan i en passande kastrull med lite smör.
Slå på vin, buljong och ostkant. Koka upp och sjud i ca 15 minuter. Låt soppan stå och dra en stund, lyft ur ostkanten.
Koka upp soppan igen och mixa den sen slät med parmesanost och crème fraiche, smaka av med vinäger och salt.
Servera soppa med flagnad parmesan, grillat vitlöksbröd nedbrutet i mindre bitar, parmaskinka och finhackad tomat.
Eller så hittar du på något helt eget.
Recept: Martin Andersson