Amy Schumer gripen vid Kavanaugh-protest

Komikern och skådespelaren Amy Schumer greps tillsammans med hundratals andra aktivister under en protest mot Brett Kavanaugh som har nominerats till USA:s högsta domstol.

I USA börjar nu kändisar göra sig hörda i bråket runt Brett Kavanaugh, president Donald Trumps kandidat till ny domare i landets högsta domstol. Flera kvinnor har trätt fram och anklagat Kavanaugh för sexuella övergrepp, bland andra Christine Blasey Ford, som vittnat inför senaten.

I Washington greps på torsdagen komikern och skådespelaren Amy Schumer tillsammans med flera hundra andra aktivister under en protest mot Kavanaugh.

– En röst för Kavanaugh är en röst för att säga att kvinnor inte räknas, sade Schumer i ett tal vid protesten.

I amerikanska "Late show" skämtade programledaren Stephen Colbert om utredningen av anklagelserna.

– De intervjuade nio personer på fem dagar. Jag har genomfört mycket grundligare undersökningar för att hitta mina trådlösa hörlurar, skämtade Colbert.

I samma show sa Lady Gaga, som tidigare berättat om att hon blivit sexuellt trakasserad, att utfrågningen var "en av de mest upprörande saker jag sett" och att vi alla måste tro på Fords berättelse.

– När någon upplever ett trauma förändras hjärnan. Den tar traumat och stoppar det i en låda så att vi kan överleva smärtan.