Vetlanda

LSS-mordet: Hovrätten fastställer tingsrättens dom

0:52 min

I tingsrätten dömdes mannen till livstids fängelse för mord på en ung kvinna och mordförsök på hennes syster. Göta hovrätt går på samma linje.

Det var i februari som den 26-årige mannen tog sig in hos sin granne som bodde på ett LSS-boende i Vetlanda efter att han under en lång tid stört sig på ljud från hennes lägenhet. Den här natten var också kvinnans syster på besök och mannen attackerade båda med kniv. Den mördade kvinnan fick mer än 130 stickskador och hennes syster blev svårt skadad.

I tingsrätten dömdes mannen till livstids fängelse för mordet och mordförsöket.

Mannen har erkänt att det var han som attackerade systrarna och mördade en av dem. Han har bedömts lida av en allvarlig psykisk störning, men trots det dömdes han i tingsrätten till livstids fängelse eftersom offren bland annat utsatts för så stor brutalitet och lidande.

Mannen överklagade livstidsdomen och ville bli dömd för grov misshandel av systern i stället för mordförsök. Dessutom ville han dömas till vård i stället eller få ett tidsbestämt fängelsestraff.  Men hovrätten ändrar alltså inte domen.