Lady Gaga lyser som filmstjärna i A star is born

1:38 min

Hur funkar sångerskan och världsstjärnan Lady Gaga som skådespelare? I A star is born lyser hon klarast av alla – men Bradley Cooper skymmer henne, tycker vår filmrecensent Björn Jansson.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

A star is born är inte ny. Filmen har filmatiserats tre gånger tidigare, första gången var redan på 1930-talet och historien är något daterad, även om Bradley Cooper gör sitt bästa som regissör och huvudrollsinnehavare för att flytta den till vår tid.

Bradley Cooper spelar Jackson Maine, en stjärna och en arenarocks-cowboy. Stjärnan går av scen och söker upp en gaybar där han träffar Ally, som är den enda kvinna som får sjunga där.

A star is born är stundtals riktigt bra, berörande och det mest när Lady Gaga som Ally står på scen eller bara tittar in i kameran.

Hon följer med honom hem, hon biter ifrån ibland på vägen men bara lagom. Bradleys Jackson är ju så slitet cool.

Filmen skulle kunna få en fyra i betyg (jag tänkte nämna en scen som visar varför den får en trea men då avslöjar jag för mycket.)

Kolla också in recensionen av Stockholmsregissören Peter Grönlunds Goliat

Främsta skälet till att A star is born får en trea i betyg – där Lady Gaga trollbinder – är att det i stor grad är en film där Bradley Cooper får leva ut sina gammaldags cowboydrömmar. 

Titel: A star is born
Regissör: Bradley Cooper
Manus: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters efter filmförlaga
Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott            
Genre: Drama, kärlek, musik
Betyg: 3

Se fler filmtips på Björns filmguide