Fredag 5 oktober 2018

Hans Zimmer rör om Marias känslor

– Jag satt typ och blundade halva showen för att det kändes så mycket! När Maria Nohra från Morgonpasset i P3 gästade Klassisk morgon och Pernilla Eskilsdotter berättade om en stark konsertupplevelse med Hans Zimmer.

– Jag har gått på väldigt mycket konserter med popartister, men Hans Zimmers konsert är den bästa jag har varit på. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Med en popartist kan man alltid förvänta sig att det blir pampigt, men Hans Zimmer, det var som om det gick in i mina känslor och kom ut, säger Maria Nohra.

Maria och hennes kollegor från Morgonpasset i P3 sände under fredagsmorgonen sitt program från radiohuset i Växjö, där även Klassisk morgon sänds ifrån varje vardagsmorgon. Anledningen till det var att evenemanget P3 älskar ägde rum i Växjö på torsdagskvällen. Pernilla Eskilsdotter var gäst hos Morgonpasset innan sju på morgonen och då passade hon på att bjuda in Maria Nohra till Klassisk morgon strax efter klockan nio.

Konserten med Hans Zimmer i Globen i Stockholm är ett mycket starkt konsertminne för Maria. Det var mäktigt att höra orkestern från alla håll, speciellt under favoritstycket Time från filmen Inception.

– Den sparade han till slutet som sista låt. Det var lite roligt för alla var lite så här: shit, de spelar inte Time! Han avslutade konserten och sen kom han tillbaka och körde den, säger Maria Nohra.