Nya buss-vd:n om ledarskap: Viktigt att alla har roligt

3:09 min

Stefan von Below har gjort raketkarriär inom bussbolaget Luleå lokaltrafik. Men den nya vd:n har en gedigen erfarenhet av ledarskap som officer på F21, chef på Region Norrbotten och dessutom lagkapten i hockeylaget.

Veckans fredagsgäst i P4 Norrbotten är en ledare, fostrad inom försvaret - den ultimata skolan för just ledarskap enligt honom själv.

Han är uppväxt i en Stockholmsförort, i Tensta, vilket kunde vara stökigt i slutet på 80-talet. I 20-årsåldern skulle han ut i världen och jobba men istället blev det, något motvilligt, en karriär inom försvaret, precis som sin far och storebror.

Men vår gäst drömde om att bli hockeyspelare, spelade i AIK och var med i stadslaget som ungdom. Nu har han lagt skridskorna på hyllan men lagkaptensrollen har han kvar. I 16 år som officer på F21, i tio år som chef i Region Norrbotten och på bara några månader gick han från trafikchef till vd för bussbolaget LLT i Luleå.

Han beskrivs som entusiasmerande, kunnig och tydlig. Och att han sätter stor tillit till sina medarbetare. Att ha kul på jobbet är viktigt, tycker han. Och som liten ville han bli clown, vilket kan lysa igenom ibland, menar vissa...

Stefan von Below är veckans fredagsgäst i P4 Norrbotten. Här kan du lyssna på hela intervjun.