Efter anklagelserna – Ronaldo uttagen i Juventus trupp

0:42 min

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt och har tagit en paus från det portugisiska landslaget. Däremot är han uttagen i Juventus trupp till ligamatchen mot Udinese.

Cristiano Ronaldo missade Juventus Champions League-match i veckan på grund av avstängning. Men till lördagens match mot Udinese är han tillbaka i truppen, meddelar klubben på sin hemsida.

Anklagelserna mot fotbollsstjärnan har börjat få ekonomisk påverkan, både för Ronaldo och Juventus. Den italienska klubbens aktie har sjunkit rejält efter den senaste tidens rubriker. När Milanobörsen öppnade under förmiddagen föll aktien med drygt 5 procent.

Det är långt ifrån den positiva effekt som den portugisiska stjärnan hade på aktien i början. När ryktena om att Juventus var på väg att värva Ronaldo sköt klubbens aktie i höjden. Enligt Bloomberg steg aktien med 9,7 procent på en dag då ryktet tog fart.

Och för Ronaldo själv kan anklagelserna kosta honom extremt stora summor. Hans storsponsor Nike, som uppges ha ett livstidsavtal värt miljarder med Ronaldo, har uttryckt sin oro över situationen.

Även speljätten EA Sports har uttryckt sin oro, och har plockat bort honom från omslaget av det nysläppta spelet Fifa19.