Sexdömd hockeyprofil tillbaka inom hockeyn

1:27 min

Mannen skulle inte vara vara verksam inom hockeyn var budskapet förra året efter att mannen dömts för sexbrott mot barn. Men enligt uppgifter till P4 Västernorrland idag är han aktiv inom hockeyn igen - och med ännu en dom om sexuellt ofredande mot barn.

Mannen dömdes för sexuellt ofredande i juni förra året för att ha skickat sexuella meddelanden och bilder på könsorgan till två flickor i 12-års åldern. Det här fortsatte i flera veckor innan den ena flickan berättade för sin mamma.

Mannen dömdes i tingsrätten även för innehav av barnpornografi. Han dömdes till skyddstillsyn och till att genomgå ett program inom kriminalvården.

Tillbaka inom hockeyn

Mannen ska under fjolåret inte ha arbetat med barn och ungdomar och från november i fjol inte ha varit verksam alls inom hockeyn, enligt uppgift från Ishockeyförbundet till SVT i december.

Men, enligt uppgifter till P4 Västernorrland idag, är mannen återigen aktiv inom ishockeyn. Vi har sökt Ångermanlands ishockeyförbund och fått beskedet att ordföranden Peter Blomqvist är den enda som kommer att yttra sig. Han har inte gått att få tag i idag. 

Ytterligare en dom om sexofredande mot barn

P4 har även undersökt och hittat ännu en dom hos tingsrätten. Hockeyprofilen dömdes återigen i mars i år för sexuellt ofredande. Den här gången mot en 14-årig flicka som han skickat bilder till, bland annat på sitt könsorgan.

Ofredandet, som ska ha skett i september i fjol, begicks alltså under pågående skyddstillsyn. Mannen själv sa att han inte upptäckt att en bit av hans pung fanns med på den bild han skickade till 14-åringen.

P4 fortsätter söka ordföranden i Ångermanlands ishockeyförbund.