TACK för alla bidrag – ni har skänkt över en halv miljon

1:41 min

P4 Västs insamling slog alla tiders rekord. Under veckan samlade vi in totalt 500 161 kronor. Pengar som kommer göra skillnad runt om i världen.

Pengarna vi samlat in räcker för att bygga en förlossningsklinik i Afghanistan. Eller varför inte gräva hela fyra brunnar med kapacitet att ge vatten till lika många byar i Mali. 

– Herregud, jag gråter. Vi har räddat liv, ropar P4 Västs programledare Kim Kärnfalk. 

När insamlingen avslutades under fredagseftermiddagen räknades alla bössor, både de digitala och analoga. Där kunde vi se att 10 750 kronor kommit in till Västs digitala bössa på webben. 

I de bössor som under veckan vart ute i Väst, där lyssnare kommit med kontanter kunde vi tillskriva ytterligare: 7111 kronor.

– Det känns otroligt kul. Vi har har satt P4 Väst på Sveriges Radio-kartan även i år, även om vi inte är störst till ytan har vi kanske störst hjärtan, konstaterar kanalchefen Peter Sundblad.

Klockan tre på fredagseftermiddagen avslutades också våra Världens Barn-auktioner och drog in 4605 kronor.

  • Lunchen med radiolegendarerna Kim Kärnfalk och Jimmie Schewenius, fick hela 2860 kronor.

  • Nakenporträttet av Henrik Jonsson från Vänersborg. Föreställande morgongänget Tommy och Peter: 820 kronor

  • Morgonsoffan, som vart på morgonturné vars spänstiga fjädrar studsat in 525 kronor.

Den dock största inkomsten är dock insamlingstelefonen, där hela 10 042 samtal kom in. Ett nummer som generat nära 467  929 kronor!

Totalt har insamlingen från P4 Väst genererat hela 500 161 kronor till Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Västsverige - tack för era bidrag.