Mörbylånga

Rektorn om promenaderna mot droghandel: Ingenting oroande

1:21 min

Efter att det framkommit uppgifter om misstänkt droghandel nära Skansenskolan i Mörbylånga, så införde skolpersonalen "störande promenader" för att stoppa droghandeln. Nu har promenaderna utvärderats.

Det var i september som polis och skolpersonal valde att öka sin närvaro kring Skansenskolan efter larm om drogförsäljning i området. En av åtgärderna var att införa så kallade "störande promenader", vilket innebär att skolpersonal tar en extra tur för att hålla kolla på vad som händer i området. 

Trots kritik från Lärarnas Riksförbund har skolan fortsatt med promenaderna, som nu har utvärderats.

– Under de här dagarna som promenaderna hittills har ägt rum så har det inte inkommit, framkommit eller observerats någonting som har gjort oss oroade över situationen, säger Sara Brogård, rektor på Skansenskolan.

Nästa vecka kommer det att arrangeras en informationsträff som bland annat polisen är med och håller i, med anledning av den senaste tidens händelser.

– Alla föräldrar i årskurs 7-9 är informerade, men det är inte enbart för dem. Och det är det som vi gör i nästa steg nu, säger Sara Brogård.