Vänskapens vindlande vägar i Malin Erikssons nya hästbok

1:26 min

Idén om en egen häst är bara en dröm för många, men då finns som tur är hästböcker. Malin Erikssons nya bok heter "Ett eget lag".

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Det är många pusselbitar av verklighet som jag noterar men väljer att strunta i när jag läser den här boken. Som till exempel att huvudpersonen Athenas mamma är konstnär OCH de har en häst. En av utmaningarna i vardagsekonomin skulle vara nog, tänker jag.

Men mitt krassa jag får stå åt sidan när jag läser "Ett eget lag", för min egen dröm att rida och tävla är bara för frestande för att jag inte ska förföras av hästar och stalliv. Men också av vänskap på spel: Inte minst sveket från Athena när hon väljer att tacka ja till ett lag trots att bästa ridkompisen inte också fått frågan.


Malin Eriksson är bra på att smyga in den kusliga känslan av att man inte hör hemma någonstans när nya kompisar kommer in i bilden. Men hon gör en också överlycklig; av att få höra hovarna mot marken när man galopperar fram på skogsstigar med sitt gäng. Böcker är ju till för att ge drömmar också.