Kalmar

Fritidsgårdarnas personal ska prata med unga på stan

4:08 min

I stället för att ungdomarna ska stöka runt i centrala Kalmar så vill man att de ska hänga på kommunens fritidsgårdar.

Till följd av de senaste veckornas uppmärksamhet kring ungdomarna som hänger nere i centrala Kalmar så har Ung i Kalmar, som ansvarar för kommunens fritidsgårdar och Ungdomshuset Unik, valt att skicka ner personal på stan, i så kallade punktinsatser, för att prata med ungdomarna.

– Vi kände att det är klart att vi ska ut och titta på om det finns ungdomar där som är i målgruppen och som i stället hade kunnat vara på fritidsgårdarna eller Unik, säger Fredrik Fahlstedt, chef för Ung i Kalmar till P4 Kalmar.

Enligt honom har besöksstatistiken ökat jämfört med samma period förra året och man lockar fler tjejer än tidigare. Trots detta så vill man att fler ska hitta till fritidsgårdarna.

– Det var en period under sommaren som jag fick frågan om vi hade haft många besökare och då sa en av mina fritidsledare, vilket jag tycker är signifikant och viktigt, att vi inte hade så många besökare men att de som var här behövde det. Och det säger mig väldigt mycket om hur vi lappar ihop och hittar olika områden för att möta ungdomar.