Åtvidaberg

Förrådsbyggnad brinner i Åtvidaberg

2:35 min

17:46. Runt 25 brandmän bekämpar just nu en brand i centrala Åtvidaberg.

En lada i centrala Åtvidaberg började av oklar anledning att brinna under tidiga söndagskvällen. Räddningstjänsten fick larmet vid 17.15-tiden. 

Vid 18.45 meddelade räddningsledare Axel Wahle på plats att branden bedöms vara under kontroll.

- Det är den så kallade Klintaladan bakom Åtvidabergs hotell i centrala Åtvidaberg, berättar Axel Wahle, räddningsledare på platsen.  

I och med ladans centrala läge i Åtvidaberg fanns flera boningshus i närheten men det ska inte ha varit fara för spridning av eld till dessa.

- Vi har haft problem med röken inledningsvis som legat på in mot centrum så där har vi haft ett skyddsavstånd och uppmanat folk att hålla sig borta från röken, säger Axel Wahle.

En precis intilliggande mindre lada som delvis sitter ihop med den totalförstörda större ladan har klarat sig, och där jobbar räddningstjänsten med att se till att så kommer förbli.

Axel Wahle räknar med att personal från räddningstjänsten kommer finnas kvar åtminstone till 22-tiden ikväll och man uppmanar boende i Åtvidaberg att hålla sig borta från röken från branden och stänga ventilation och fönster.  

Rebecka Axelsson var den som larmade räddningstjänsten.

- Jag såg att det kom svart rök från huset och sprang runt huset och såg att det var full brand därinne. 

Hur fort gick det innan det var helt övertänt?

- Efter en kvart så slog det igenom taket och kom ut lågor.