Maktstrid i Karlskoga – Moderat ordförande bortröstad i fullmäktige

2:21 min

Efter valet i september blev Moderaterna och Alliansen de stora vinnarna i Karlskoga. Men trots det kommer kommunfullmäktige att ledas av en Socialdemokrat.

Tack vare stöd från Sverigedemokraterna kommer kommunfullmäktige i Karlskoga de kommande fyra åren att ledas av Socialdemokraternas sittande ordförande Anders Olsson.

Resultatet har fått Moderaten Tony Ring att reagera.

– Tittar man historiskt så har ordföranden kommit från det största partiet och det största blocket. Det har varit ovanligt att någon motkandidat ens ställer upp, säger moderaten Tony Ring.

Moderatledaren är noga med att poängtera att han tycker väldigt bra om Anders Olsson som ordförande men att han reagerar över hur valet gick till.

– När det gäller Socialdemokraterna är de ett utpräglat maktparti som inte skyr några medel för att klamra sig kvar vid makten. Men jag är förvånad över att de lyckats övertala Västerpartiet och Miljöpartiet att ta stöd från Sverigedemokraterna, säger Tony Ring.

Med ett fortsatt stöd från Sverigedemokraterna kommer Socialdemokraterna att kunna få igenom sin budget och behålla makten i Karlskoga. P4 Örebro har sökt Socialdemokraterna i Karlskoga för en kommentar.