Mixgården flyttar in på Stadsmuseet

3:14 min

Ungdomar på fritidsgården Mixgården ska visa fotografier och filmer som skildrar livet i Hammarkullen på Stadsmuseet. Samtidigt förvandlar de utställningslokalen till en minikopia av sin fritidsgård.

Ett 15-tal ungdomar jobbar nu med förberedelserna inför utställningen som öppnar 24 november. En av dem är fritidsassistenten Beata Dahlberg.

– Förutom att vi tar med oss lite av vår miljö på vår fritidsgård kommer vi också ställa ut bilder och filmer där ungdomarna visar hur fritidsgården ser ut idag, säger hon.

Två av ungdomarna som bidragit är Badri Roble och Amir Abdulrachmam bägge 15 år. De har bägge varit med och filmat till utställningen.

– Vi har filmat små filmer om hur det är i Hammarkullen. Både i parker, byggnader och på skolan. Vi vill visa folk hur Hammarkullen är och ser ut. Hammarkullen är bäst, tycker de.

Den 24 november öppnar Mixgården sin utställning på Stadsmuseet. Den visas i anslutning till höstens stora fotoutställning "Jobba, leva, bo - bilder av ett samhälle" som visar den kände dokumentärfotografen Jens S Jensens 70-talsbilder av Hammarkullen och Volvo.