Intern kritik efter SD-stödet i Munkedal

Nu reagerar Liberalerna centralt på att det lokala partiet i Munkedal röstat fram Sverigedemokraternas kandidat till ordförande i kommunfullmäktige.  Jonas Andersson, ordförande för Liberalerna i Västsverige, kallar det "djupt olyckligt."

Under torsdagskvällen vann SD:s Heikki Klaavuniemi omröstningen om ordförandeposten i kommunfullmäktige i Munkedal. Han fick 18 röster, en röst mer än centerpartisten Christer Nilsson. Moderaterna och Liberalerna stödde SD:s kandidat.

– Vi tar avstånd från att Liberalernas fullmäktigegrupp i Munkedal i kväll har röstat fram en sverigedemokrat till posten som fullmäktiges ordförande. Kvällens votering i Munkedal är djupt olycklig, skriver Jonas Andersson, ordförande för liberalerna i Västsverige i ett sms till P4 Väst.

Karin Blomstrand, gruppledare för Liberalerna i Munkedal, är inte förvånad över den starka reaktionen mot deras beslut, eller att partiet centralt nu ska utreda deras agerande.

– Jag förstår det och jag respekterar det. Jag är väl medveten om att vi gjort något som inte riks vill att vi ska göra. Vi har verkligen försökt få en koalition med KD och C men de vill inte och då blev det här resultatet, säger Karin Blomstrand.