Veckans färsking vecka 43 2018

Gällivareduon är Veckans färsking – igen

Polarbearz är tillbaka med nytt vasst samarbete. Denna gång med Camilla Neideman från Bluesgrass-bandet Le Chat Mort. Tillsammans är dem Veckans färsking med låten Together Now.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Producentduon och låtskrivarna Markus Mattsby och Joakim Lithner i Polarbearz från Gällivare är tillbaka med ny singel och en akustisk variant av låten Together Now.

För ett år sen uppmärksammade vi deras första singel Recognize som fick stort genomslag i musikvärlden. Med ett arktiskt tema i både namn och bildspråk, som matchas upp med ett skandinaviskt elektrosound kom bandet från gruvorten Gällivare som en glad och ganska oväntad överraskning för många!

Uppföljaren Together Now kom först i en elektronisk version tidigare i år och släpps nu i en mycket avskalad akustisk version. I en variant där både Camilla Neidemans fantastiska röst lyfts fram, likväl som texten och det skickliga låtskrivandet. Ett vågat beslut att låta den vara så avskalad, samtidigt som det verkligen tar fram essensen och kärnan i musikskaparens hantverk.

Polarbearzhar fått en minst sagt bra start, nu känner de att de måste ta nästa steg: ”Vi känner att vi måste våga släppa mer, vi lägger alltid ribban skyhögt och jobbar efter att kunna hålla högsta kvalitet på det vi gör, framöver kommer vi släppa en massa låtar, sånt vi själva gillar men kanske aldrig vågat släppa”, berättar dem.

Som kuriosa är det tack vare Veckans färskings spellista på Spotify som Markus och Joakim upptäckte bandet Le Chat Mort och tog kontakt med Camilla Neideman. Vi ser fram emot fler låtar från Polarbearz och är nyfikna att se vilka norrbottniska samarbeten de presenterar i framtiden (kanske någon bland våra utvalda Veckans Färsking igen)!