Mysrysaren "Chilling adventures of Sabrina" helt ok i Halloween-tider

1:27 min

Lägligt i dessa Halloween-tider släpper Netflix TV-serien "Chilling adventures of Sabrina". Ylva Nilsson har motvilligt tittat och veknar sakta inför den mörka mysrysaren.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Det är med visst motstånd jag tar mig an den uppdaterade versionen av 90-talssitcomen "Sabrina tonårshäxan" som jag helt missade.

Men snart dras jag in i den här mörka, ganska makabra historien där Sabrina Spellman spelad av före detta barnskådespelarstjärnan Kiernan Shipka, kämpar med sin dubbelnatur: Till hälften häxa,hälften dödlig. Inför sin 16-årsdag förväntas hon gemomgå ett "mörkt dop", skriva över sin själ till djävulen, sluta på sin vanliga skola, och utbilda sig vid en häxakademi.

Ja det är upplagt för förvecklingar, och Shipka är lysande som den här skräck-komedins trotsiga, rättrådiga hjältinna och rör sig  ledigt mellan tonårssåpa och ruskiga blodsritualer.

Sorgligt kanske att vi aldrig kommer ifrån historier där där den kvinnliga huvudrollens nyckelreplik "Jag vill ha frihet OCH makt" ständigt måste upprepas, här när Sabrina vägrar underkasta sig djävulen, och ja han har gethuvud...Men som mysrysarskräckis tillsammans med min 13-åring därhemma - why not?