Lyssna och ladda ner mellan 27 april 2020 och 26 april 2021

Per Olov Enquist läser sin självbiografiska "Ett annat liv" i 30 delar

Allt går så bra, sedan går det mycket illa, skriver Per Olov Enquist i sin själv-biografiska ”Ett annat liv”. Romanen har fått lysande recensioner var den än getts ut, och är just en undersökning av vad som hände när nu allt var så bra till att börja med. Eller var det det? Det såg i alla fall så ut.

Per Olov Enquist skriver om uppväxten i Hjoggböle i Västerbotten, idrottskarriären som för honom ut i världen, den närmast osannolikt framgångsrika författarkarriären, och dramatikerdebuten med ”Tribadernas natt” som gav världseko och till och med resulterade i en Broadwayuppsättning. Han befinner sig i den svenska politikens centrum, han förekommer flitigt i kulturdebatten, han skriver roman efter roman, han får stipendier och bor periodvis utomlands –ja, det hela är en framgångssaga av stora mått. Om det inte var för spriten. Per Olov Enquists beskrivning av sitt spritmissbruk och de försök till vård som görs, är en nedstigning till helvetet där döden emellanåt lockar som en befriare.

För den som varit en flitig Enquist-läsare ger också romanen en rad nycklar till vad som inspirerat hans författarskap. Uppläsningen är i sin radioversion något nedkortad.

Musiken är hämtad från Cobra Sessions med OK Star Orchestra

Producent: Kerstin Wixe.

Mixning: Sven Nordström.

Inläsningen gjordes ursprungligen för Norstedts Audio.