Ytterligare anklagelser mot brexit-finansiär

1:36 min

I Storbritannien anklagas den viktigaste bidragsgivaren på brexitsidan för att ha använt personal i sitt egna företag under kampanjen inför folkomröstningen.

Arron Banks är en av Storbritanniens mest kända affärsmän. Inför folkomröstningen om EU 2016 bildade han organisationen Leave EU och pumpade in motsvarande tiotals miljoner kronor för att få människor att rösta för brexit.

Banks beskrivs ofta som mannen som finansierade Ukip-ledaren Nigel Farage, en av de starkaste rösterna på lämna-sidan. I torsdags berättade brittisk polis att en utredning inletts mot Arron Banks på grund av misstankar om att pengar han använt i kampanjen kommit från otillåtet håll.

Tidigare har det spekulerats i brittiska medier om att Banks fått pengar från Ryssland.

I dag skriver tidningen The Observer dessutom att Banks använt personal på ett av hans egna bolag i försäkringsbranschen för att arbeta med kampanjen. Enligt tidningen är det hundratals mejl som läckt ut från företaget som visar detta.

Enligt den brittiska valkommissionen är det här inte tillåtet om kostnaderna inte redovisas.

Arron Banks har tidigare förnekat alla anklagelserna mot honom och han upprepade detta i BBC i dag. Han anser att anklagelserna om att han fått pengar från Ryssland bara är ett försök att underminera resultatet i folkomröstningen.

Han pekar ut en grupp Labourledamöter och tidningarna The Guardian och Financial Times som ansvariga för detta.