Musikhjälpen 2018

Daniel, Farah och William är programledare för Musikhjälpen 2018!

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz är trion som med kärlek pepp och värme kommer leda oss genom Musikhjälpen i Lund 10 - 16 december.

– Det är nervöst trots att jag har gjort det en gång innan, säger Farah Abadi som var en av förra årets programledare i Musikhjälpen. 

Årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”, handlar om personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs.

Att årets tema är viktigt är de tre programledarna överens om. 

– Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer, säger Farah Abadi.

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray som spelat i glasburen flera gånger genom åren och dessutom varit Musikhjälpens resande reporter 2011. 

Musikhjälpen 2018 drar igång måndag 10 december. Skådespelaren William Spetz tycker det ska bli skönt att bli inlåst. 

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger William Spetz, som också han har tidigare Musikhjälpen-erfarenhet, bland annat som resande reporter 2014.