Författaren Jenny Jägerfeld får Barnradions bokpris

1:54 min

På söndagen presenterades årets vinnare av Barnradions bokpris och det blev författaren Jenny Jägerfeld som får priset för sin bok "Comedy Queen".

– Det känns helt fantastiskt. Jag känner mig otroligt glad, stolt och hedrad framför allt för att det är barn som både valt ut och läst böckerna, säger Jenny Jägerfeld.

Barnradions bokpris är ett radioprogram i P4 där fem böcker nomineras till årets bästa bok och över sommaren har fem jurymedlemmar i åldern 9-12 år läst de nominerade böckerna och sen diskuterat dem i programmen där de även intervjuat författarna. 

Med Comedy queen tar Jenny Jägerfeld med läsaren in i en berättelse om sorg, saknad och vänskap. Jenny Jägerfeld får läsaren att förstå det viktiga i att prata med varandra när livet är som svårast. Med ”funny bones” och en huvudkaraktär som berör, fångar Jenny Jägerfeld läsaren från första sidan.

Comedy Queen handlar Sasha som är 12 år och historien börjar ett halvår efter att hennes mamma tagit livet av sig.

– Som tur är känner inte de allra flesta barn igen sig i just det, men väldigt många barn lever med föräldrar som lider av psykiskt ohälsa eller mår själva dåligt. Alla mår dåligt ibland, och just att kunna prata om det med någon annan gör att saker och ting lättar och släpper, säger Jenny Jägerfeld.