Ny kammarmusikfestival i Göteborg

1:03 min

Göteborg får en ny internationell kammarmusikfestival i januari när "Frontside" arrangeras på Röda sten konsthall.

Pianisten Bengt Forsberg och El sistema-orkestern Dream orchestra från Göteborg är några av "Frontsides" akter, men även internationella musiker som pianisten Danny Driver och violinisten Chlöe Hanslip kommer att framträda.

– Det blir musik från olika epoker, allt från Mozart till nutid, säger Karin Dornbusch, konstnärlig ledare för "Frontside".

Hon har tidigare lett Båstads kammarmusikfestival. När hon valde akter till "Frontside" inspirerades hon av konsertlokalens läge.

– Med tanke på hur Röda sten ligger nere vid den gamla kajen där de stora Amerikabåtarna gick, med folk som försökte starta något nytt i Amerika... Det kommer att vara en röd linje med amerikansk musik med syftning på vad som har hänt under 1900-talet och slutet av 1800-talet och hur amerikansk och europeisk musik har påverkat varandra, säger Karin Dornbusch.

"Frontside" äger rum mellan den 17 och 20 januari 2019. Karin Dornbusch hoppas att festivalen ska kunna bli en tradition och nå en ny publik.

– Vi hoppas att det ska bli en annorlunda festival som ska locka folk som är lite rädda för att ta sig till ett traditionellt konserthus. Men också kunna ge vår trogna publik nya infallsvinklar när man placerar musiken på ett ovanligt ställe, säger hon.