Benjamin Dousa (MUF): Vi har en strikt alkoholpolicy

2:36 min

Det är för mycket fokus på fest och för lite på politik i ungdomsförbunden. Det sa Johan Abrahamsson, vice ordförande i moderaternas förbundsstyrelse i Västra Götaland igår när P4 Väst kunde avslöja att polisen utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha skett på moderata ungdomsförbundets konferens i Vänersborg i helgen.

Benjamin Dousa, förbundsordförande för moderata ungdomsförbundet, MUF, vänder sig mot beskrivningen att de skulle fokusera för mycket på fest och för lite på politik.

– Det är en bild som jag definitivt inte delar. Tvärtom, västdistrikten är några av de distrikten som har växt kraftigast och då har det ju varit på en politisk plattform. På den absoluta lejonparten av vår verksamhet så finns det ingen alkohol, säger Benjamin Dousa till P4 Väst.

Hur är alkoholkulturen inom MUF?

– Min bild är att den kraftigt har förbättrats de senaste 10 till 15 åren och vi har blivit striktare för nästan varje år som har gått. 

Däremot vill han att alla distrikt ska införa samma alkoholregler som MUF har på sina nationella konferenser. Där har de totalförbud mot medhavd alkohol.

– Vi gör också kontroller på rum och vi går igenom väskor. Den typen av rutiner tycker jag ska upprättas i alla delar av förbundets verksamhet, säger han.

Benjamin Dousa säger att han ser allvarligt på misstanken om att en i partiet våldtagit en partikollega.

– Det är såklart fullständigt oacceptabelt att sådant här kan hända inom ramen för moderata ungdomsförbundets verksamhet, säger han.

Så snart förbundet fick höra om anklagelserna startades ett uteslutningsärende mot den misstänkta mannen, som förnekar brott.