SSU-ledning ställer ultimatum efter skandalen i Skåne

1:13 min

Skandalen inom SSU i Skåne fortsätter att växa, flera personer har delat antisemitiska och våldsbejakande inlägg på sociala medier. Det rapporterar Kvällsposten. Nu ställer SSU-ledningen ultimatum mot distriktet för fortsatt finansiering.

Flera personer inom SSU Skåne har delat våldsbejakande och antisemitiska inlägg på sociala medier. 

Bland annat bilder på barn som bär vapen och inlägg av terrorstämplade organisationer. Förra året bjöd också SSU Malmö in en radikal predikant.

Imamen som bjöds in beskrivs av av terrorforskaren Magnus Ranstorp som "en framträdande föreläsare i den salafistiska miljön". Det skriver Kvällsposten.

Finansiering kan dras in

Andrea Törnestam är förbundssekreterare på SSU och säger att de vill se kraftfulla åtgärder för att kunna fortsätta med finansiering till distriktet.

– Vårt förtroende för SSU Skånes ledning är skadat, vi har gett dem ett ultimatum. Inom två veckor måste de visa på kraftfulla åtgärder annars kommer vi inte ha förtroende för ledningen och också dra in vår finansiering, säger hon.

Inte behöva ta i hand

Kvällsposten rapporterar också att en ledande SSU:are i Skåne har sagt att män och kvinnor i professionella sammanhang inte ska behöva ta varandra i hand om de inte vill av religiösa skäl.

Till Kvällsposten säger SSU:s förbundssekreterare att hon ser mycket allvarligt på Kvällspostens uppgifter och att man ska granska personerna som delat dessa inlägg.