Nyhetsteamet

Toppnyheter hela dygnet - nya spellistor i Sveriges Radio Play

Håll dig uppdaterad om dagens viktigaste nyhetshändelser med våra spellistor. Nu utökar vi tiden på dygnet du hittar Toppnyheter överst i appen och introducerar sport, kultur, vetenskap och lokala nyheter.

Toppnyheter finner du överst på hemskärmen i Sveriges Radio Play. Den har blandat nyhetsinnehåll från hela Sveriges Radio och spelar upp kortare nyhetsinslag i följd, det vi kallar spellista. Med den senaste uppdateringen av appen finns Toppnyheter tillgänglig hela dygnet. Appen kompletteras också med en nyhetsskärm som innehåller spellistor om sport, kultur och vetenskap och lokalt.

Spellistorna, till skillnad från en nyhetssändning, har ingen sändningstid utan uppdateras löpande när en ny viktig nyhet publiceras. På så sätt får man alltid det senaste utan att behöva vänta in en nyhetssändning.

Det här innehållet, i form av korta nyhetsinslag, har tidigare främst funnits tillgänglig för publiken på sverigesradio.se, men flyttar nu också in i Play.

Listan som heter Toppnyheter har sedan introduktionen för ett år sedan fått stort genomslag och når en allt större publik. Därför prövar vi nu att introducera fler listor och följer med spänning hur publiken lyssnar på och uppfattar dem. 

I nästa steg kommer designen att uppdateras för att bättre svara på publikens förväntningar, som till exempel att förtydliga spellisteidén - att flera klipp spelas i följd.

Dessutom vill vi på sikt lägga till viss personalisering. Det kan handla om att spela innehåll från en vald lokal kanal eller ett valt språk.

Uppdatering : Sedan 27/11 finns även lokala spellistor från ditt P4-område i appen.

Trevlig lyssning!