Tranås

Ettårige Milo nekas barnförsäkring

3:12 min

Föräldrarna Amanda och Jim vill inget hellre än teckna en barnförsäkring åt sin son Milo, men på grund av hans funktionsvariationer nekades de.

För ett år sedan föddes Milo. Amanda Bergström hade haft en normal graviditet, men bara ett par timmar innan Milo skulle födas såg läkarna på ett ultraljud att något var fel. Milo hade vätska i hjärnan och fick födas med hjälp av kejsarsnitt.

Milo har en vattenskalle och utvecklingsförsening, samt svårbehandlad epilepsi. Det har med andra ord varit ett tufft år hos familjen.

– Det är mycket tårar fortfarande. Det är en bottenlös sorg, men samtidigt en evig kärlek, säger Amanda.

Alla besök på sjukhus har gnagt på deras ekonomi. Därför ville de teckna en barnförsäkring med samma försäkringsbolag som Amanda hade en gravidförsäkring hos. Men de nekades.

– De säger att det ska vara en prövning för alla barn efter sex månader, men vi nekas den eftersom han har skador. Jag funderar på om andra barn som har skador får försäkringar eller är det bara friska barn som får försäkringar?, säger pappa Jim Lager.

Vad tänker du om det?

– Jag tycker det är fel. Det är ju de med skador som behöver försäkringen.

Försäkringsbolaget menar att det inte går att försäkra redan uppkomna skador men att de barn som nekas en vanlig barnförsäkring kan få teckna andra försäkringar.

Det här tipset fick vi av vårt publiknätverk. Gå med du också!