Skräp från stranden blir konst i Långedrag

2:58 min

Konstnären Charlotte Olsson använder återanvänt material som gamla spetsar, broderier och hantverk men även skräp som hon plockat på stranden.

– Nästan varje morgon så går jag och samlar in allt skräp som jag hittar nere i Hinsholmskilen så flyter det iland jättemycket, berättar Charlotte Olsson som har sin ateljé i Långedrag.  

Charlotte Olsson är engagerad i organisationen "Världens vackraste skärgård" i Fjällbacka där över 100 öar rensas från skräp av frivilliga.

En del av det insamlade skräpet använder Charlotte i sin konst med syfte att belysa nedskräpningen av haven. 

Av strandskräp som skickats till henne från hela världens av bland andra Richard Branson, Sarah Ferguson, Ola Skinnarmo, Agneta Sjödin och Mikkey Dee har Charlotte gjort en färgglad hjärtformad skulptur som visats på Landvetter flygplats och för Europarådet för mänskliga rättigheter i Strasbourg.  

– Eftersom budskapet bakom är tungt, att vara rädd om vår moder jord, så är det viktigt för mig att sprida glädje med konsten, med motivet att det ska vara lekfullt och glatt. Man ska bli glad och känna att det finns hopp, säger Charlotte Olsson.