Kalmar

Öppet brev ska rädda Thoralf Alfsson

0:51 min

Under fredagen har Sverigedemokraterna i Kalmar skickat ett öppet brev till distriktsordförande Mattias Bäckström Johansson med en vädjan om att han ska göra allt han kan för att Thoralf Alfsson inte ska uteslutas ur partiet.

Thoralf Alfsson, petades som ledamot i kommunstyrelsen i Kalmar i mitten av oktober eftersom partiet utreder ett ärende där han svarade kränkande på en grov Facebook-kommentar om partiledaren Jimmie Åkesson.

Enligt uppgifter till tidningen Östra Småland är ett uteslutande av Thoralf Alfsson nära

Under fredagen skickades ett öppet brev till riksdagsledamoten och distriktsordförande Mattias Bäckström Johansson med en önskan att inte utesluta Thoralf ur partiet. I brevet som undertecknats av lokala Sverigedemokrater står det bland annat: 

"Vi som undertecknat detta brev vädjar om att du gör allt du kan för att undvika en uteslutning av Thoralf Alfsson från Sverigedemokraterna. Inte minst med tanke på att du, Mattias Bäckström Johansson vid möten med oss sagt att anklagelserna inte är tillräckliga för en uteslutning, utan endast för en varning."

Mattias Bäckström Johansson sitter som ledamot i riksdagen för Kalmar län. Dessutom sitter han i partistyrelsen och partiets verkställande utskott.

Det är 10 lokala politiker i SD som undertecknat brevet. Bland annat Krister Thornberg, vice ordförande i partiets kommunföreningsstyrelse, Carina Falkestad, sekreterare och Petra Gustavsson, kassör.