Fackeltåg för ensamkommande

1:31 min

Runt om i landet ordnas i kväll manifestationer för ensamkommande. Det är ett antal intresseorganisationer som vill sätta ljuset på asylprocesserna.

Annelie Hennigor från Rädda barnen i Kullabygden är en av deltagarna i en ljusmanifestation i centrala Höganäs i kväll klockan 17. Hon säger att utsattheten och riskerna är stora för de ensamkommande barnen. 

- Många flyttas runt inom landet vilket ökar självmordsriskerna bland de här barnen. Det finns stora brister i kunskaperna om barnperspektivet hos Migrationsverket. Vi vet också att situationen för de som utvisas till Afghanistan är riktigt osäker just nu och nästan värre än den var från början, säger hon.

Ljusmanifestationen i Höganäs startar klockan 17 med fackeltåg från Gruvtorget till torget vid biblioteket. Det blir också tal och en tyst minut för ungdomar och anhöriga som utvisas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista