Liberalerna i Uppsala öppna för regeringssamarbete över blockgränsen

1:58 min

Liberalerna i Uppsala län säger nu i en avsiktsförklaring till partiledningen att distriktet står bakom partiledare Jan Björklunds hållning om att Sverigedemokraterna inte ska ges inflytande över svensk politik.

Under söndagen samlades Liberalernas partistyrelse för att diskutera hur partiet ska agera i de kommande regeringsförhandlingarna. Men redan innan förhandlingarna så har Liberalerna i Uppsala län lämnat en avsiktsförklaring där de säger hur de tycker att partiet ska agera i regeringsfrågan.
– Vi tycker att det är jätteviktigt att Sverigedemokraterna inte får någon makt och påverkan på de frågor en framtida regering har. Vi Liberaler och Sverigedemokraterna står väldigt långt ifrån varandra värderingsmässigt, säger Malin Sjöberg Högrell som är länsförbundets ordförande i Uppsala län.

Du sa efter valet till P4 Uppland att ni inte var öppna för en S-ledd regering, har ni ändrat er på den punkten?
– Nu är det ju ett svårt parlamentariskt läge och då måste man titta på alla alternativ som finns. Jag tror att den mest sannolika och pragmatiska lösningen framåt är att hitta någon slags mittenstyre över blockgränsen.