Marie Dahlin (S) avgår som kommunalråd

1:39 min

Gunilla Nilsson, ordförande för socialdemokraterna i Vänersborg, berättar för P4 Väst att Kommunalråd Marie Dahlin (S) lämnar sin post, efter anklagelser om rasism och sexism.

Den senaste tiden har Marie Dahlin anklagats, av bland annat moderaten Gunnar Lidell för att ha uttryckt sig rasistiskt och sexistiskt.

Enligt oppositionsrådet Gunnar Lidell (M) ska Dahlin bland annat ha sagt:

 ”Det här med de som säger sig vara rädda för överfall och våldtäkt. Kan det inte lika gärna vara omvänt, det vill säga önsketänkande för att de inte fått sig något på länge?”.

Gunnar Lidell menar att flera politiker försökt få Marie Dahlin att uttrycka sig på ett bättre sätt. Enligt Lidell har Marie Dahlin också uttryckt sig rasistiskt om en mörkhyad praktikant

 Gunilla Nilsson, ordförande för socialdemokraterna i Vänersborg, vill inte gå in på vilka skäl Marie Dahlin själv anger som orsak till att hon lämnar sin post.

 – Vi hade ett styrelsemöte igår och Marie Dahlin bad om att få lämna sitt uppdrag och styrelsen accepterar hennes beslut, säger Gunilla Nilsson till P4 Väst.

Bo Carlsson (C) tar nu över ordförandeposten i kommunstyrelsen fram till årsskiftet då det nya styret börjar gälla.

– Det här påverkar inte bara Marie utan också mig. Jag har fått rensa i mitt nuvarande schema och tar över alla uppdrag som följer kommunstyrelsens ordförande, säger han till TTELA.

Att Marie Dahlin skulle uttrycka sig negativt om personer från andra länder avfärdar Bo Carlsson till tidningen.

– Det är helt befängt. Vi vet alla att hon stenhårt har drivit frågor om människor som flytt till vårt land och att vi ska välkomna dem.

 P4 Väst söker Marie Dahlin för en kommentar.