Maud Eriksson, Emelie Lundin
Maud Eriksson, kurator på flyktingboendet i Rörberg och Emelie Lundin från Studieförbundet Vuxenskolan. Foto: Simon Nilsson / Sveriges Radio

Ensamkommande flyktingar i fokus på samverkansmöte

2:02 min

Ensamkommande som söker uppehållstillstånd riskerar att hamna på gatan. Idag samlades flera organisationer för att lyfta frågan om integration i Gävleborg.

Många ensamkommande som söker uppehållstillstånd i och med den nya gymnasielagen har inte rätt till boende och riskerar att hamna på gatan, det har P4 Gävleborg tidigare rapporterat.

Idag träffades flera organisationer på Musikhuset i Gävle för att lyfta frågan om integration. Bland deltagarna fanns Rädda Barnen, Frälsningsarmén, Företagarna Gävleföreningen, Gävle Företagarförening.

– Det är för att lyfta den här frågan. Att få folk i kommunen att förstå vad det handlar om. Det här är människor av kött och blod, vi kan inte behandla ungdomar så här, säger Maud Eriksson som är anställd av Frälsningsarmén som kurator på ett flyktingboende i Rörberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista