Admir Sola på Mötesplats Boden
1 av 2
Foto: Ellen Lundström/ Sveriges Radio

Här ska organisationer och asylsökande nätverka

2:38 min

För att visa upp vad Boden har att erbjuda till asylsökande som vill hitta arbete så har Bodens kommun, Länsstyrelsen, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen tillsammans med andra organisationer skapat Mötesplats Boden.

– Det är jätteviktigt att tidigt kunna förklara vad som krävs för att få ett jobb i Sverige, men också lära känna de nya människorna som kommer. Så därför gör vi det som ett mingel för att det ska bli under avslappnade former men att man får mer sig bra information från de olika organisationerna, säger Anna-Maria Lunqvist-Monroy från Länsstyrelsen.

Tanken är att det ska fungera som det låter. Som en mötesplats, för att knyta kontakter mellan verksamheter, myndigheter och företag tillsammans med asylsökande i Boden.

– Jag är här för att knyta kontakter och få praktik på en arbetsplats. Därför är jag väldigt intresserad av att vara här idag, säger Admir Sola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista