"Polisen tvingades att döda"

1:09 min

Den man som misstänks för attentatet i franska Strasbourg i tisdags sköts i går kväll ihjäl av polis. Enligt den franske inrikesministern Christophe Castaner var målet att förhöra mannen.

– Polisstyrkan besvarade eld från gärningsmannen och tvingades döda honom, men målet var att han skulle förhöras, sa inrikesminister Christophe Castaner till journalister i Strasbourg i går kväll.

Det var efter ett tips från allmänheten om att mannen som var efterlyst med namn och bild, hade setts på gatan i Neudorf, i samma stadsdel som där han klev ur en taxi i tisdags kväll. Mannen skröt om att han hade dödat flera personer för taxichauffören, som noterade att mannen hade en skada i armen.

Tidigare i veckan har fem personer i den misstänkte mannens närhet frihetsberövats och igår kväll genomförde polisen två större insatser i stadsdelen Neudorf där mannen hade anhöriga.

Den misstänkte gärningsmannen var 29 år och flera gånger dömd för inbrott och rån. Han misstänks ha influerats av islamistisk extremism i fängelse.

President Macron har tackat polisen för insatsen via Twitter och skriver att "engagemanget mot terrorismen är fullständigt".

Julmarknaden i Strasbourg kommer att öppnas i dag igen efter att ha varit stängd i två dagar och inrikesminister Castaner säger att bevakningen kommer att vara förhöjd och att man kommer att begränsa antalet ingångar.