Trattkantarellpanerade älgfärsbiffar
I Meny vecka 41 2005
Trattkantarellpanad:
Mixa 50 g torkade trattkantareller till grova bitar. Blanda med lika mycket ströbröd.
4 port
Färsbiffar:
1½ dl havregryn
1 dl mjölk
300 g älgfärs
100 g fläskfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 gul lök, hackad
1 krm vitpeppar
2 msk smör till stekning
Lägg havregryn i en bunke, rör ner mjölk och låt dra ca 10 minuter. Blanda älg- och fläskfärs med salt ca 1 minut. Tillsätt ägg, havregryn, lök och vitpeppar. Rör till jämn konsistens. Forma till biffar och vänd i trattkantarellpanaden. Stek i smör, var försiktig för paneringen blir lätt bränd.
Ur boken Älg
Anna Reidemar
Susanne Jonsson