En skkylt med texten Migrationsverket. Foto: Stina Stjernkvist/TT.
Foto: Stina Stjernkvist/TT.

Migrationsverket lägger ner i Karlstad

1:27 min

Migrationsverkets kontor i Karlstad ska avvecklas. Det är verkets generaldirektör Mikael Ribbenvik som tagit ett så kallat inriktningsbeslut.

Det var tidningen Publikt som först kunde rapportera om de planerade förändringarna på den statliga myndigheten. Migrationsverket har alltså tagit ett inriktningsbeslut om att lägga ner verksamheten helt på fem orter, varav en är Karlstad. De övriga uppges vara Karlskrona, Kiruna, Lindesberg och Östersund.

– Vi har informerat våra medarbetare att verksamheten i Karlstad ska avvecklas under 2019. Det är viktigt att detta är varken förhandlat eller beslutat. Ett beslut kommer någon gång i januari, säger tjänsteförrättande regionchefen Sara Åhman till P4 Värmland.

I Karlstad berörs cirka 28 tillsvidareanställda.

– Men det är först när vi uttömt alla möjligheter till omplacering till andra orter som det blir aktuellt med uppsägningar, säger Sara Åhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista