Jonas Millard lämnar riksdagen

0:32 min

SD-riksledamoten lämnar efter DN:s granskning om att han ligger bakom ett Flashback-konto som publicerat grova inlägg.

Jonas Millard lämnar som riksdagsledamot, samt sina uppdrag som ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet och suppleant i utrikesutskottet och EU-nämnden.

Det efter uppgifterna som publicerats i bland annat Dagens Nyheter den senaste tiden, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Jonas Millard stått bakom ett konto på nätforumet flashback där flera grova inlägg publcierats, bland annat hur man misshandlar och skrämmer kvinnor för att sedan kunna våldta dem.

"Med anledning av de uppgifter som kommit oss till känna kan vi konstatera att det inte kommer vara möjligt för Jonas Millard att fortsätta sitt politiska arbete på ett konstruktivt sätt. Vi har sedan första publiceringen haft en löpande dialog med varandra för att reda ut de uppgifter som vi kunnat ta del av", skriver SD:s gruppledare Mattias Karlsson.

"En del av de anklagelser som riktats mot honom har varit falska. Andra har dock varit korrekta, vilket sammantaget gjort att partiets förtroende för Milliard har tagit skada. Vi är därför i samförstånd med Jonas som kommer begära entledigande från sitt uppdrag som riksdagsledamot", heter det vidare.

Jonas Millard kommenterar själv avhoppet så här:

"Jag ångrar givetvis mitt tidigare agerande, uttalanden som jag tar stort avstånd ifrån i dag".

"Jag har nu kommit till en gräns där jag inte längre känner att jag kommer att kunna utföra mitt arbete utan att ständigt bli påmind om de olämpliga och omogna saker jag sagt för flera år sedan. Jag hoppas att min plats lämnas till nya krafter som kan lägga den tid och den energi jag alltid under mina år gjort".