Migrationsverket skylt.
Foto: Bertil Ericson/TT
Norrköping

Migrationsverket lägger ned på fem orter

0:19 min

Migrationsverket lägger ned verksamheten helt på fem orter och avvecklar på andra, det skriver den fackliga tidsskriften Publikt.

Medarbetare på Migrationsverket i Karlskrona, Karlstad, Kiruna, Lindesberg och Östersund har fått besked om att deras verksamheter avvecklas helt. Det efter ett nytt inriktningsbeslut från verket.

Asylprövningsenheterna i Flen, Norrköping, Jönköping, Sundsvall och Örebro ska även de avvecklas. Samt de verksamheter som hanterar statlig ersättning till kommuner på en rad orter. Totalt berörs omkring 150 personer, enligt Publikt.

– Det är färre än befarat just nu, men oavsett antalet och med respekt för dem som drabbas är det som vanligt otroligt dålig tajming i kommunikationen så här precis före jul, säger Sanna Norblad, avdelningsordförande för fackförbundet ST inom Migrationsverket till Publikt.

Hon är även orolig för hur budgeten och regleringsbrevet kommer påverka inför 2019.

– Om myndigheten inte får de pengar som ledningen har äskat blir jag riktigt orolig. Då måste vi skära ned ännu mer och ta nya beslut om åtgärder, säger Sanna Norblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista