Storfors förstärker laget inför vårsäsongen

0:58 min

Titelförsvararna Storfors BTK har just nu juluppehåll i Pingisligan efter en framgångsrik höstsäsong där man bara tappat en poäng i serien.

Efter att bara ha tappat en poäng på sju matcher i serien så har lagledaren Anders Hulth, tillsammans med laget, ett uppehåll.

När serien drar igång igen den 12:e januari med hemmamatch mot Arvika, så är det en del lag som förstärkt sina trupper, detta gäller även Storfors BTK, menar Anders Hulth.

– I år har vi en stor trupp av många olika orsaker. Vi tappade Dina Meshref förra säsongen, men vi ska försöka att bemästra det här, det blir mycket förstärkning - det ser bra ut. Men det ser bra ut - jag tycker inte att vi har tappat så mycket, utan tillfört lika mycket, berättar Anders Hulth.

Han fortsätter:

– Vi har en bred trupp, det känns bra, det känns stabilt och det är ett bra go i laget. Vi har tappat en poäng mot Eslöv, men jag är jättenöjd så här långt, säger Anders Hulth.

Blir det en tuffare vår för er?

– Ja. Det är fyra lag som har förstärkts med kineser. Det blir alltid så här på vårsäsongen - att man förstärker laget, men det har vi också gjort. Vi har tagit in brasilianskan Jessica Yamada som var här för två säsonger sen, säger Anders Hulth.

Eslöv är den största konkurrenten

– De har ett bra lag. Deras etta, kinesiskan Li Fen, är väldigt bra men jag tycker att vi har en bredare trupp och jag tror att vi kan avgöra på det, säger Anders Hulth.

Hur står sig ditt lag jämfört med förra året?

– Vi tappade Dina Meshref och det är klart att det är ett tungt avbräck. Men jag tycker att Katerina Toliou och Lina Misikonyte har utvecklats sedan förra säsongen, sen får vi brasilianska Jessica Yamada tillbaka. Hon tillför ett väldigt bra närspel och har ett väldigt starkt psyke och är sällan nervös. Så jag tror att det kommer att gå bra, säger Anders Hulth.