Mjölby

Nu slipper Vifolkas elever barackerna

0:59 min

På fredagen invigdes de nya lokalerna på Vifolkaskolan i Mantorp. "Man skulle inte kunna tro att det var Mantorp", säger eleven Aleksi Långström om sitt nya klassrum.

Efter jullovet slipper eleverna på Vifolkaskolan i Mantorp de baracker som de gått i under ganska lång tid. På fredagen hölls en julavslutning, och samtidigt invigdes de nya lokalerna. 

– Jag tyckte att det var väldigt modernt, snygga skåp, jättestort, det var jättefint. Man skulle inte kunna tro att det var Mantorp och just Vifolka, det brukar mer vara sådana här skolor i Linköping, säger Aleksi Långström, en av eleverna på Vifolkaskolan, som fått titta in i sitt nya klassrum. 

Skolan har fått en högre tillbyggnad med ny entré, flera sittplatser och högt till tak. 

– Det är en väldigt inbjudande entré, med en tapet som går ända upp till tak i två våningar med blommor på. Vi har också massor av sittplatser precis när man kommer in här som är rödklädda och inbjudande, upplever jag, säger rektorn Eva-Lott Petersson

Här får även de yngre eleverna ett eget skåp, vilket inte är så vanligt i skolvärlden. 

– I och med att Mantorp är expansivt, vi vet inte riktigt hur många som kommer flytta in, så behöver vi ha en flexibilitet med att vissa år kan vi använda tillbyggnaden till F6 och vissa år kan vi ha den för 7-9, säger Eva-Lott Petersson. 

Skolan har också installerat högtalare med musik på toaletterna, för att göra eleverna mer bekväma med att gå på toa under skoltid.