Villa numret för stora för Vänersborg

2:08 min

Under annandagen var det dags för det klassiska bandymötet mellan IFK Vänersborg och rivalerna Villa Lidköping i bandyns högstaliga.

På den kanske mest klassiska bandydagen av dem alla, annandagen, var det dags för klassikermöte mellan IFK Vänersborg och Villa Lidköping. 3516 åskådare var på plats för att bevittna matchen som bar en tydlig derbykaraktär, i alla fall handlade snacket innan om vem som är bäst i Väst.

Första halvlek var jämn och tempofylld och de många åskådarna i Arena Vänersborg bjöds på bra bandy. När det stod 1-1 i matchen hände dock något som fick de flesta i publiken att tappa hakan. IFK Vänersborgs målvakt Kimmö Kyllönen skulle sätta igång spelet men på något vis lyckades han bli pååkt av sin egna spelare Simon Blomqvist och de båda kunde hjälplöst titta på när bollen sakta rullade över egen mållinje. 

I halvtid ledde Lidköping med 3-2 och många trodde på en fortsatt bra bandykamp de båda lagen emellan.

Men i andra halvlek visade Villa Lidköping varför de är ett av Sveriges bästa bandylag just nu, när de ryckte ifrån och avgjorde matchen genom flera fina spelkombinationer som allt som oftast resulterade i mål. Matchen slutade till slut 7-2 i Villa Lidköpings favör.

– Villa är ett bra lag, de kommer hela tiden. Villa, när de leder matchen, är de ruskigt starka, säger Vänersborgs tvåmålsskytt Mikko Lukkarila.