BANDY

"Spökmål" när Villa-Lidköping derbyslog Vänersborg

1:47 min

Villa-Lidköping vann derbyt borta mot Vänersborg under klassiska Annandags-bandyn. Och det var ett "spökmål" som banade vägen för Villa. Domaren fick slå upp regelboken för att reda ut det hela.

Det var Villas 2-1-mål i den första halvleken som inte många uppfattade. Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen hade bollen och ingen Villa-spelare var i närheten. Då tappade Kyllönen in bollen i eget mål, eventuellt efter en liten krock med lagkamraten Simon Blomqvist som var i närheten.

Vänersborg repade sig dock efter kallduschen och kvitterade. Men när David Karlsson gjorde 3-2 till Villa Lidköping så tappade hemmalaget allt. Det var förresten David Karlssons 44:e mål på just Annandagen i karriären. Villa vann till slut med 7-2.

Villa förstärker därmed sin andraplats i tabellen, en poäng bakom Västerås som vänder underläge 2-4 mot Motala till seger 6-4. Serietrean Sandviken slog Broberg på bortaplan med 4-2.

Hammarby vann Stockholmsderbyt mot Tellus med 6-2. Och i tabellens undra halva tog Sirius viktiga poäng då man slog Falun med 9-5. Vetlanda slog Frillesås med 8-2.