Om programmet

Radiopsykologen är programmet där Lasse Övling möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal. Det är dina frågor om det som är svårt i livet just nu som styr innehållet. Tillsammans söker ni ett sätt att förstå och gå vidare.

Så medverkar du i programmet:

Det är du som lyssnar som bestämmer innehållet i programmet!
Genom att höra av dig till redaktionen och berätta vad det är du vill ta upp med Lasse Övling så har du tagit ett första steg.

Producenten för programmet gör sedan en bedömning huruvida ett samtal i Radiopsykologen skulle kunna vara till hjälp för dig samt fungera i programmet eller inte och kontaktar dig därefter.
 
Alla samtal du hör i Radiopsykologen är förinspelade och du blir aldrig inspelad utan att vi kommit överens om det i förväg.
 

Det finns fyra sätt att komma i kontakt med oss:

1. Ring vår telefonsluss, som är öppen under sändningstid, dvs torsdagar kl 11-12. Telefonnumret är då 010 - 207 47 00 och det är producenterna för programmet som svarar i telefonen.

2. Ring vår telefonsvarare, som är öppen dygnet runt (förutom under programmets sändningstid). Telefonnumret dit är 010 - 207 47 00.

3. Mejla oss på radiopsykologen@sverigesradio.se 

4. Skriv ett brev och skicka till Radiopsykologen, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm.

Lasse Övling har inte alla svar du söker och är inte experten som kommer att lösa dina problem. Men han kan vara ett bollplank och en god lyssnare, så att du som lyssnar eller medverkar i programmet kan se annorlunda på din situation.

Du får självklart vara anonym.

Radiopsykologen sänds tre gånger i FM-radion och ligger sedan på webben, att lyssna på streamat i trettio dagar eller som podcast med obegränsad livslängd.

Sänds torsdag klockan 11.04. Repris 20.03 och natt mot lördag 01.02