Bokcirkla med Sveriges Radios Romanpris

6:21 min

Vi bjuder på våra bästa bokcirkeltips och hoppas att ni vill bokcirkla med Sveriges Radios Romanpris!

Vår folder med bokcirkeltips finner du längst ner i artikeln.

Vi har nominerat fyra romaner till Sveriges Radios Romanpris 2019. Nu hoppas ni vill vara med bokcirkla om dem tillsammans med oss! Vilken av de fyra är bäst och varför? Väljer ni samma roman som Sveriges Radios lyssnarjury?

Bifogad här finns en folder i pdf-format med årets fyra nomineringar och våra bästa tips för spännande boksamtal. Klicka på filen, spara ner och skriv ut.

Eller om ni vill kan ni gå direkt till sociala medier och diskutera romanerna och läs vad andra tycker under #romanpriset2019. Under våren kommer vi, från vårt konto SR Kultur, publicera diskussionsfrågor en gång i veckan om de nominerade böckerna. Varje bok diskuterar vi tre veckor i taget, i följande ordning:

Sara Stridsberg - Kärlekens Antarktis (13-20-27 januari)
Tomas Bannerhed - Lugnet (3-10-17 februari)
Lena Einhorn - Geniet från Breslau (24 februari, 3-10 mars)
Lyra Koli - Allting växer (17-24-31 mars)

Om Sveriges Radios Romanpris

Romanpristagaren utses av en lyssnarjury som 2019 består av fyra bokcirklar från Småland och Öland. Lyssnarjuryns diskussioner sänds i P1 Kultur under Litteraturveckan i P1 den 8–14 april.

Vilken roman och författare som får Sveriges Radios Romanpris 2019 avslöjas i direktsändning från Växjö fredagen den 12 april efter kl 18.