De är nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2019

0:27 min

Sara Stridsberg, Lena Einhorn, Lyra Koli och Tomas Bannerhed är nominerade till Romanpriset 2019.

I april är det dags för Litteraturveckan i P1 som avslutas med stor litteraturgala i Växjö den 12 april med utdelning av Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris.

Nu är det klart vilka fyra titlar som nominerats till Sveriges Radios Romanpris och som årets lyssnarjury nu ska läsa.

De nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2019 är:
”Lugnet” av Thomas Bannerhed
”Geniet från Breslau” av Lena Einhorn
”Allting växer” av Lyra Koli
”Kärlekens Antarktis” av Sara Stridsberg

– Det är omöjligt att säga vilken roman som tar hem spelet i år – det är ett gott tecken i sig. De här böckerna har sina olika och egna kvaliteter. Jag ser fram emot Romanprisets öppna och fria diskussioner, jag hoppas och tror på nya insikter och en rafflande samtalsvecka fram till finalen och prisutdelningen i Växjö. Välkomna att vara med, tänka, tycka och lyssna, säger kulturredaktionens Marie Lundström som kommer att leda prisutdelningen den 12 april.

Vilken roman som tilldelas Sveriges Radio Romanpris bestämmer en lyssnarjury som kommer att diskutera böckerna i P1 Kultur under Litteraturveckan i P1. Årets lyssnarjury består av fyra bokcirklar från Småland och Öland. Vilka bokcirklar det är presenteras i mitten av mars.

Vill du bokcirkla med oss? Var med och diskutera i sociala medier under #romanpriset2019. Mer info, plus bokcirkelstips, finner du i länken nedan.