Kritiserade studentbostäder i Spånga inspekteras

2:17 min

Miljöförvaltningen i Stockholm ska inspektera om Prime Livings studentlägenheter i Spånga är en hälsofara för hyresgästerna.

Ossian Nordgren är en av studenterna som drabbats och visar fuktskador av vädret i trapphuset.

– Vi har haft ytterdörrar i två till tre månader som vi låser upp med våra nycklar men det saknas en glaspanel här i trapphuset så det går fortfarande bara att gå rakt in i byggnaden, säger han.

Det är inte bara i trapphuset fuktskador finns. Ossian Nordgren visar oss även sitt halltak.

– Det är en bubbla i taket här där vi antar att färgen börjar släppa. För här går en söm i byggnaden i de här modulerna där fukt kan rinna emellan, fortsätter han.

Redan i somras fick Miljöförvaltningen i Stockholm in två ärenden från studentbostäderna i Spånga om temperatur och ventilationsproblem i lägenheterna . Efter att Prime Livings studentlägenheter i Lund nyligen dömdes ut av kommunen, har miljöförvaltningen i Stockholm nu beslutat att göra en första inspektion.

– Vi har fått in flera indikationer nu på att det skulle kunna föreligga problem men vi vet ingenting i nuläget, säger Karin Hultman som är enhetschef på Miljöförvaltningen.

– Eftersom husen är byggda på samma sätt med de här modulerna så kan det vara en riskkonstruktion men det behöver inte vara så, fortsätter hon.

Men att modulerna är av samma sort som dom i Lund tillbakavisas i vår brevkontakt med Hans Sandén vd för byggherren Prime Living. Han är övertygad om att de åtgärder man nu genomfört ska gör att man kan avsluta det påbörjade bygget.