Domen för Natschkimordet överklagas

1:37 min

Domen efter mordet på Magnus Natschki kommer att prövas i hovrätten. Flera advokater och åklagaren har överklagat.

Sista dagen för att överklaga domen var igår, onsdag, och tre advokater och åklagaren vill att domen prövas i hovrätten.

Magnus Natschki mördades med en yxa i skogen utanför Uddevalla i december 2017. Innan mordet fördes han bort från sitt hem och misshandlades.

Totalt dömdes fyra personer för inblandning, varav två män för själva mordet.

22-åringen som högg ihjäl Magnus Natschki med en yxa dömdes till tio års fängelse.

Mannen som filmade mordet dömdes till 12 års fängelse för mord, människorov och rån.

Båda männen vill frias helt från mordet. I 22-åringens överklagande skriver advokat Björn Hurtig att tingsrätten inte gjort en helt igenom korrekt bedömning av bevisningen. Björn Hurtig menar att utredningen visar att hans klient utförde mordet i fångenskap och i nöd och därför bör frias från ansvar.

Den andre morddömde mannens advokat Erik Pousard skriver i överklagandet att det inte finns tillräckliga bevis för att fälla hans klient för mord, människorov och rån.

Ytterligare en man, som dömdes för grov misshandel, människorov och rån har överklagat domen. Hans advokat menar att åtalet ska ogillas eftersom bevisningen inte håller enligt hans bedömning.

Åklagare Mats Sällström har också överklagat delar av domen, men då gäller det inte de morddömda. Sällström vill få två män som tingsrätten friade från misstankarna om grovt skyddande av brottsling dömda.