Anders W Jonsson (C): Vi accepterar Stefan Löfven som statsminister

2:49 min

– Vi accepterar Stefan Löfven som statsminister om han driver en ganska kraftig liberal politik med starka inslag för att stärka den svenska landsbygden och en migrationspolitik värd namnet, säger Anders W Jonsson, centerpartistisk riksdagsledamot från Hedesunda.

Centerpartiet väljer Socialdemokraterna och kommer släppa fram Stefan Löfven som statsminister nästa vecka, det berättade Annie Lööf på en presskonferens under fredagseftermiddagen. Men Centerpartiet kommer inte att sitta i regeringen.

– Vi kommer att vara opposition, men vi kommer att inleda ett budgetsamarbete med MP-S-regering och dessutom har regeringen förbundit sig att driva ett antal för oss mycket viktiga reformer, säger Anders W Jonsson.

Det handlar bland annat om sänkt skatt på arbete och företagande, förändringar när det gäller strandskyddet, ökade möjligheter av privat ägande av skog.

I och med att vi har fått det löftet ifrån regeringen, då är vi beredda att släppa fram Stefan Löfven.

På måndag kommer talmannen Andreas Norlén att lägga fram förslaget på den kandidat till statsminister som riksdagens sedan ska rösta om på onsdag.